Akershus kunstsenter

Akershus kunstsenter

Kontaktperson :
John Nordmoen

Skedsmo kommune bygger nye Akershus kunstsenter og bypark i Kirkegata 10-12 i sentrum av Lillestrøm. Skedsmo kommune styrer prosjektet med innleide ressurser og Bygghuset bistår ÅF Advansia med byggeledelse.

Prosjektet vil utgjøre en del av Kulturkvartalet i Lillestrøm som er viktig for kommunens byutvikling.

Bygget er et kompakt bygg på ca 1500 m2 over 3 plan og kjeller som frigjøre mest mulig av tomten på ca 3 500 m2 til bypark.

Prosjektet Akershus kunstsenter og bypark har som primær hensikt å realisere nye lokaler for Akershus kunstsenter (AKS) som er en selvstendig institusjon for formidling av og informasjon om billedkunst og kunsthåndverk.

Nytt bygg for AKS vil gi gode fasiliteter for aktiviteter for kunstsenteret med både ordinær visningssal, auditorium, workshop for barn, kafé, takterrasse og lignende. Omkranset av en bypark og andre kulturinstitusjoner legges det til rette for at AKS blir tilgjengelige og appellerende for mange – og med flotte moderne lokaler for både formidling, arrangementer og kunstopplevelse.

Fasadeveggene er kledd i perforert metall og glass som gir bygget en inviterende form, med innhugg for å markere inngangsparti, vinduer og takterrasse. Taket er bygget med diamant-formet geometri.

Byggeperioden er fra mai 2019 til september 2020.

Arkitekt er Haugen/Zohar arkitekter AS som vant arkitektkonkurransen i 2014. Entreprenør er Ruta Entreprenør AS.

Bygghuset sine oppgaver: Byggeledelse